FRI LEG PÅ GODT OG ONDT...

Hvalpe og hunde skal selvfølgelig have lov til at lege. På denne måde bliver deres hundesprog udfordret og de lære både sprog og signaler fra andre hunde. Desuden er det en stor fordel at hvalpen / hunden socialiseres på mange forskellige racer.

Når kursister møder ind til træning på hundeskolen, hører jeg ofte "hvornår må de lege"? Lige præcis i denne situation, er det så vigtigt at hvalpen / hunden har fokus på hundeføreren, og ikke sidemandens sr står med en smuk pige i klassen. Det kan nogle gange være svært at formidle, hvor vigtigt det er at hvalpen / hunden først og fremmest skal have kontakt til føreren - og at man gør det langt sværere for sig selv og træningen, hvis den tonser rundt med sidemandens lækre pige.

Jeg plejer at give mine kursister følgende råd, når de ankommer til hundetræning og skal lukke hvalpen / hunden ud af bilen. Først skal den lære,at man ikke bare farer ud af bilen som en raket og dernæst at man ikke farer over i hovedet af den første hund man møder, som netop også er kommet ud af bilen...

Det gør man ikke, man holder sin hund kontrolleret inde hos sig og begynder at bevæge sig mod træningspladsen - her kan man så spørge sidekammeraten om de lige må snudehilse inden "klassen" går i gang... Men, ikke mere end det... og det er langt bedre, at man går en luftetur alene med sin hund.

Hvalpe / hunde er vanedyr og hvis vi håndterer opgaverne ens varer det ikke længe før hunden opdager, at det er sådan, det er...

Når "klassen" begynder er det altid med kontaktøvelse - uden kontakt - glem alt om træning. Og forestil jer nu at jeres hund har tonset rundt med sidekammeretens hund i 15 min. før klassestart fremfor at gå en lille luftetur med ejeren - hvem tror i så den foretrækker, når i skal i gang med kontaktøvelsen ? og måske er den allerede udkørt og ikke motiveret for indlæring.
 

Klik her for at få dit eget GoMINIsite